maanantai 20. toukokuuta 2013

Ihmisen paras ystävä

Hei!

 Aattelin tehä meiän karvakamusta jutun eli tarkotan meiän Raffe-koiraa.  Raffe on siis cairnterrieti ja se on 4-vuotis vauveliini. Näin wikipedia sanoo cairnterriereistä:
Cairnterrieri on yksi vanhimpia terriereihin kuuluvia koirarotuja. Suomalaisittain ”cairneiksi” kutsutut koirat ovat kotoisin Skotlannin ylämailta.
Nimen elementti cairn juontuu gaelin kielen kiviröykkiötä tai louhikkoa tarkoittavasta sanasta. Terrierejä käytettiin metsästyksessä louhikoissa ja luolissa elävien eläinten, kuten kettujen, saukkojen ja mäyrien, ajamiseen ulos metsästäjän näkösälle ja ammuttavaksi.
 ”Peloton ja iloinen. Itsevarma, mutta ei riidanhaluinen.” Cairnterrierit ovat terhakoita ja erittäin iloisia koiria. ”Iso koira pienessä paketissa.” Itsepäisyyttä löytyy monilta yksilöiltä, joiltakin jopa todella paljon, mutta cairnin koulutus ei kuitenkaan ole ongelma, jos siihen jaksaa perehtyä. Cairnterrieri on erittäin älykäs ja oppivainen koira.
Voi kyllä sanoa että Raffe on kaikkia näitä asioita!
Raffe siis synty 1.11.2008 nuorimpana pentuna kolmesta pennusta. AJateltiin hommata koira ja meiän serkulla oli samaa rotua oleva narttu, ja ajateltiin että se olis ihana rotu. Ku meiöän tuttava perheen cairni sai pentuja, kaks narttua ja yks uros meinas meillä tulla stopppi koiran hommaamiselle ku molemmat nartut oli varattu ja uros jäljellä. SIlloon meillä oli luulo että urokset vaan merkkailee koko ajan sisällä eikä oltais haluttu sellaasta koiraa. Mentiin kumminki kattomaan pentuja ja se pieni ruskea karvainen pallero ei päästäny meitä lähtemään ilman että rakastuttiin siihen. 

Täs on Raffe ja Muru, siitä kumpi on kumpi mulla ei ole mitään hajua :D
Raffe siis tuli meidän perheeseen jouluna 2008 ja se oli ihan kauheen peloissaan koko matkan Kauhajoelta Kurikkaan. Itku kitinä kuulu koko ajan tuosta pienestä pallerosta ja yöllä kitinä paheni. Äiti nukku Raffen kans lattialla ja koira yritti koko ajan äitin tyynylle ku oma laatikko ei kelvannu. Seuraavana päivänä oli jouluaatto ja meille tuli mumma ja paappa. Lähettiin Merkun ja äitin kans hautausmaalle ja Raffe jäi nukkumaan mumman syliin ja siinä se nukku viä ku tultiin takaasi. Oli niin väsyny. Siitä siis lähti meiän elämä koiran kera.




Raffe ennen nyppimistä 

Raffe nyppimisen jälkeen


 Raffen nimi on oikeesti Rafaello ja nimi tulee teini-ikäisistä mutantti ninja kilpikonnista. Raffe on tosiaan pieni koira joka luulee olevansa ihan mielettömän kokonen ja luulee itestään aika paljo, Rafe käy metällä mun isäpuolen kans ja se vissiin osaaki siä jotain, yleensä se istuu autossa. 




Tässä on Raffe ja se meiän serkun koira Nella
JA sitte tämmönen pieni ilmotus! Enää yksi kokonainen viikko Puttaalla ja ens viikon alku ja sitte olis täälä ykkös vuosi loppu! 
Nyt ku on ollu ihanan aurinkoisia kelejä niin onhan sitä pitäny olla auringos ja selässä ja olkapäissä on sitte iho palanu,.. no kai seki kuuluu kesään :)

-Eeva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti